Statsvetenskap – Introduktion I Politisk Analys

kr546.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600157775057 Kategorier: ,

Beskrivning

Kan politik studeras vetenskapligt? På vilket sätt kan vi avslöja makt och inflytande? Vad är skillnaden mellan politik och administration? När är politik en maktkamp och när ett beslutsproblem?
Kan politik studeras vetenskapligt?
På vilket sätt kan vi avslöja makt och inflytande?
Vad är skillnaden mellan politik och administration?
När är politik en maktkamp och när ett beslutsproblem?
I vilken bemärkelse är internationell politik en laglös djungel?
Vilka är förutsättningarna för demokrati?
Detta är grundläggande frågor i politisk analys. Statsvetenskapen som disciplin har till uppgift både att ställa frågorna och besvara dem. Statsvetenskapen som ämnesområde har vuxit snabbt, både i Sverige och internationellt, i olika riktningar och med många specialiseringar. Samtidigt ställs ämnet inför ständigt nya utmaningar i en föränderlig värld.
Boken är primärt skriven för studenter i stats- och samhällsvetenskap men riktar sig även till en bredare läsekrets. Den ger en inblick i statsvetenskapliga tänkesätt och därmed en grund för ett mer reflekterat förhållningssätt till nyheter och dagsaktuella händelser.
Översättning Per Larson
Øyvind Østerud (född 1944) är professor i Internationella konfliktstudier vid Institutet för Statsvetenskap, Oslo Universitet. Han har i många år aktivt bidragit till ämnets utveckling och har givit ut en rad böcker, bla Utviklingsteori og historisk endring (1978), Nasjonenes selvbestemmelserett (1984), Det moderne statssystem (1987).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Statsvetenskap – Introduktion I Politisk Analys”

Din e-postadress kommer inte publiceras.