Svenska musiklegender

kr149.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600050002172 Kategori:

Beskrivning

Våra svenska storstjärnor Evert Taube, Zarah Leander, Alice Babs och Jussi Björling sjöng inte bara i folkparker och på skiva – de
spelade in film också!
Nu kan du äntligen njuta av melodier som Fritiof och Carmensita, Calle Schewens val, Flickan i Havanna, Ingen är som du, Blickar är kvinnans invit och Land, du välsignade i denna välljudande box med sex medryckande spelfilmer. Fyra av dem aldrig tidigare utgivna på dvd.
Studio S är stolta över att få säga det i toner och inte i ord!
Falska miljonären (1931)
Zarah Leander gör rollen som den internationella äventyrerskan Marguerite Lebon som tillsammans med två kumpaner försöker pressa pengar av en miljonär. Av Paul Merzbach med Zarah Leander, Fridolf Rhudin och Håkan Westergren.
Fram för framgång (1938)
Jussi Björling spelar den refuserade radiosångaren Tore Nilsson som gör en kupp och provsjunger i etern genom att avbryta radiochefen. Detta leder till mycket dramatik. Av Gunnar Skoglund med Jussi Björling, Åke Ohberg, Aino Taube och Anders Henrikson.
I Roslagens famn (1945)
Kvinnokarlen Fritiof Andersson och hans äventyr i både Roslagen och Sydamerika. Byggd på visor av Evert Taube, som även kan skymtas i filmen. Av Schamyl Bauman med Åke Grönberg, Thor Modéen, Marianne Aminoff och Artur Rolén.
Sjösalavår (1949)
Evert Taube, spelad av ingen mindre än trubaduren själv, har pengaproblem och bestämmer sig för att lösa saken genom att åka till Buenos Aires för att skaffa stoff till nya visor. Av Per Gunvall med Evert Taube, Elof Ahrle, Maj-Britt Nilsson, Douglas Håge och Hjördis Petterson.
Musik ombord (1958)
Musikerna Hansen och Jensen utlovas en internationell turné om de lyckas övertala succéartisten Ulla Winther att sjunga i deras band. Något som visar sig bli en stor utmaning. Av Sven Lindberg med Alice Babs, Sven Lindberg, Svend Asmussen, Lena Nyman och Ulrik Neumann.
Det svänger på slottet (1959)
Sångerskan Inga och konservatorn Svante drömmer om att gifta sig och flytta ihop. Men när den bortskämda överklasshoppan Sophie får upp ögonen för Svante blir allt komplicerat. Av Alf Kjellin med Alice Babs, Sven Lindberg, Yvonne Lombard och Gunnar Björnstrand.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Svenska musiklegender”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *