Svensson Evert;Mitt Namn Är Evert – Folkvald Med Förtroende

kr201.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061602114587747

Beskrivning

En del människor viger hela sina liv till kampen mot förtryck och för mänskliga rättigheter. Envist, utan åthävor, kämpar de för fred, rättvisa och alla människors lika värde.
Evert Svensson är en av dessa människor.
Evert startade sin bana i tidigt 1900-tal och har varit verksam i flera svenska folkrörelser. Där omsattes idén om rättvisa och jämlikhet till konkret verksamhet och till politik. Boken är en personlig skildring inifrån de svenska folkrörelsernas 1900-tal, men även ett bidrag till de mänskliga rättigheternas politiska idéhistoria.
Berättelsen spänner över Everts liv som bonddräng i Västergötland och som aktiv i Missionskyrkan, till hans 34 år i Sveriges riksdag och hans arbete för fred mellan Israel och Palestina. Han skildrar också arbetet mot rasism, kampen för nedrustning, värnandet av människovärdet och samtal med Dr Martin Luther King och människor i andra länder som bär samma idéer. Som ordförande för Broderskapsrörelsen – de kristna socialdemokraterna – hade Evert plats i socialdemokraternas verkställande utskott. Han delar även med sig av sina iakttagelser inifrån politikens innersta rum.
Tre statsministrar – Tage Erlander, Olof Palme och Ingvar Carlsson – har hört Everts lågmälda men envisa stämma.
En stämma som påmint om att mänskliga rättigheter ska respekteras i politiken.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Svensson Evert;Mitt Namn Är Evert – Folkvald Med Förtroende”

Din e-postadress kommer inte publiceras.