Till morfar, om du blir hungrig

kr123.00

Köp nu!

Artikelnr: 2996700778292059

Beskrivning

Hur hanterar ett barn sorg? Följ pojken Elliot rakt in i sorgen – och ut på andra sidan. En varm och vardaglig skildring av ett barns känslor när den stora förlusten slår till och ingenting mer är sig likt. Av debuterande Nicolas Jändel med finstämda bilder av Helena Willis.
Elliot bor med sin mamma och är ofta hos sin morfar efter skolan. En dag kommer morbror Johan och kusin Karin och hämtar honom på fritids. Så ovanligt! Och hemma tar mamma emot, helt rödgråten. Morfar har dött under natten! Det öppnar sig som ett stort svart hål inuti Elliot – som när en meteorit har träffat jorden – och han bara rusar ut. Men morbror Johan hinner ikapp och fångar varligt in honom.
Varsamt och lugnt gestaltas Elliots väg upp ur hålet, man får följa hur svårt det är att känna sig som vanligt när man hela tiden är ledsen, hur ens kropp inte riktigt orkar med som den brukar, och hur skönt det är att släppa in dem som vill hjälpa en.
En bok som kan läsas av alla som vill ta del av en sorgeprocess, men också av alla som vill läsa en engagerande, finstämd och kreativt illustrerad bok.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Till morfar, om du blir hungrig”

Din e-postadress kommer inte publiceras.