Vad är EU -och vad kan det bli?

kr55.00

Köp nu!

Artikelnr: 2996700329519773

Beskrivning

Vad är EU och hur fungerar unionen? Det här är boken som ger dig svaren och den nödvändiga kunskapen för att kunna ta ställning till dagens samhällsfrågor vare sig du är positiv eller negativ till EU. Här berättas om hur EU uppstod, vad som är idén bakom unionen och hur dess olika delar arbetar och fungerar samt om problem och möjligheter. Varför var medlemskap i euron självklart på kontinenten medan det sågs med skepsis i Sverige, Danmark och Storbritannien? Kommer något land att lämna valutasamarbetet och hur skulle det i så fall gå till? Varför är många negativa till EU medan flera länder kämpar för att få vara med, nu senast Ukraina?
Författaren resonerar och förklarar på ett sätt som gör de svårförståeliga frågorna begripliga. De första upplagorna av denna bok sålde snabbt slut och nu kommer boken för första gången i en pocketutgåva. Denna bok är uppdaterad till och med de senaste händelserna under våren 2014.
Birger Möller är nationalekonom och tidigare universi­tetslektor vid Handelshögskolan i Göteborg. Han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker och haft många uppdrag i det allmännas tjänst, bland annat i statliga styrelser och som FN-delegat

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Vad är EU -och vad kan det bli?”

Din e-postadress kommer inte publiceras.