Varför Jag Inte Längre Pratar Med Vita Om Ras

kr69.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600201652056 Kategorier: ,

Beskrivning

Vinnare 2017: Årets Fackbok – British Book Awards
Vinnare 2017: Årets Fackbok – Foyles
Vinnare 2017: Årets Fackbok – Blackwell’s
»Politisk, tillgänglig, kompromisslös. En bok som fått oss att prata om ras och rasism.« | The Guardian Årets bästa böcker
»Det här är en bok som bett om att få bli skriven. Det är den sortens bok som kräver en framtid där vi inte längre kommer att behöva den. Oumbärlig.« | Marlon James, författare till Bookerpris-vinnaren En kort krönika om sju mord
»En av årets bästa böcker.« | The Times
För några år sedan började journalisten Reni Eddo-Lodge blogga om sin frustration över debatten om rasism i Storbritannien. I ett inlägg med rubriken Varför jag inte längre pratar med vita om ras skrev hon ut sin ilska över det faktum att det offentliga samtalet formuleras och kontrolleras av dem som aldrig själva direkt påverkats av rasism: vita människor. Hennes text slog an en känslosträng, och läsare från hela världen strömmade till för att bidra med egna erfarenheter.
Reni Eddo-Lodge bestämde sig för att gräva efter de utsatta känslornas kärna. I Varför jag inte längre pratar med vita om ras utforskar hon den så ofta utraderade svarta historieskrivningen. Och skärskådar den benhårda länken mellan klass, kön och ras. Resultatet är en brännande och nödvändig studie i strukturell rasism på 2000-talet.
Boken har både blivit en stor säljsuccé och fått ett översvallande mottagande. När skådespelerskan Emma Watson lade upp en bild på sig själv och boken på Instagram fick inlägget över 5 miljoner gillamarkeringar på två dagar.
RENI EDDO-LODGE [f. 1989] är en brittisk journalist inriktad på feminism och strukturell rasism. Varför jag inte längre pratar med vita om ras [Why I m No Longer Talking to White People About Race, 2017] är hennes debut, som blivit flerfaldigt prisbelönad och en stor säljsuccé i Storbritannien.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Varför Jag Inte Längre Pratar Med Vita Om Ras”

Din e-postadress kommer inte publiceras.