Vinterland

kr211.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600200717662 Kategorier: , , , , ,

Beskrivning

Vinnare av Danska kriminalakademins debutantpris 2020!
»Lysande. Låt oss nu bara få mer av de här två.« | Betyg: 5 av 5, Søndag
»Spänningsroman med en begåvad samhällspolitisk twist.« | Berlingske
Det är dagen före julafton och Signe Kristiansen, utredningschef på mordroteln i Köpenhamn, blir uppringd av chefen.Semestern är slut: En enorm explosion har ägt rum vid julmarknaden på Kongens Nytorv. 19 personer är döda, många fler skadade.
Danmark är skakat, och man satsar allt för att ta reda på vad som hänt och vem som ligger bakom dådet. Den tidigare stjärnpolisen Martin Juncker, Signes gamla mentor, har efter ett gravt tjänstefel blivit förflyttad långt ut i provinsen. Där bor han med sin demente far och har i uppgift att leda den nyupprättade lilla polisavdelningen.
Det borde vara odramatiskt, och är det också, tills ett spektakulärt fall hamnar på hans bord. Utredningen i Köpenhamn trampar vatten, och man byter ständigt spår, fram till att Signe får ett tips som pekar i en riktning hon inte kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi.
Vinterland är den första boken i serien om mordutredaren Martin Juncker.
KIM FABER [f.1955] och JANNI PEDERSEN [f.1968] debuterade 2019 med kriminalromanen Vinterland, som vann Danska kriminalakademins debutantpris 2020. Janni Pedersen är till vardags kriminalreporter på danska TV2. Kim Faber är före detta journalist på Politiken, där han arbetade som nyhets- och kulturjournalist i 25 år.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Vinterland”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *