Wahlbäck Krister;Fred Och Säkerhet I Tider Av Förändring – Essäer Om Utrikes- Och Säkerhetspolitik

kr233.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600329520801

Beskrivning

Krister Wahlbäck var både vetenskapsman och diplomat. Han var professor i internationell politik vid Umeå universitet, men också verksam som diplomat.Sedan 1970-talet var han knuten till UD som säkerhetspolitisk rådgivare – högt uppskattad för sina breda kunskaper och skarpa analysförmåga. Han var en stor kännare av svensk och nordisk säkerhetspolitik.
I denna bok har samlats ett urval av Wahlbäcks omfattande produktion i olika säkerhetspolitiska frågor, även tidigare hemligstämplat material. Det gäller främst uppsatser om svensk utrikespolitik från olika perioder men också interna UD-PM som han skrev i anslutning till aktuella frågor.
För den som söker insiktsfulla analyser och lärda översikter av sekler av svensk säkerhetspolitik erbjuder Krister Wahlbäcks skrifter en oöverträffad källa till kunskap och förståelse av den militära alliansfriheten och svenska politiska vägval.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Wahlbäck Krister;Fred Och Säkerhet I Tider Av Förändring – Essäer Om Utrikes- Och Säkerhetspolitik”

Din e-postadress kommer inte publiceras.